RiistaruokaMarskin majan hirvipaisti 1 1/2 kg hirven paahtopaistia Ruskista paisti ja kastikeainekset pannulla kasvisviipaleiden kanssa. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Kaada viini paistin päälle. Työnnä paistomittarin kärki paistin keskiosaan. Kypsennä paisti 60- asteiseksi 100-asteisessa uunissa. Arvioitu paistoaika on noin 1 1/2 tuntia. Kääri paisti folioon ja peitä paketti liinoilla. Keitä paistolientä kokoon hiljalleen 10 minuuttia ja siivilöi liemi. Kastike 30 g voita Sulata rasva kasarissa ja sekoita jauhot. Kypsennä seosta viitisen minuuttia ruskistamatta sitä. Lisää kiehuva liemi neljässä erässä koko ajan vispilällä tehokkaasti pohjaa myöten sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia ja lisää kerma ja konjakki. Kiehauta kastike ja mausta tarvittaessa suolalla. Uunikasvikset 1/2 dl öljyä Sekoita kasvisviipaleet ja rasva uunivadissa. Anna kasvisten kuullottua 170-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valele päälle riistalientä ja hauduta kasvikset kypsiksi 150 asteessa. Tämä ohje on kirjasta "SUOMEN, KARJALAN JA PETSAMON RIISTARUOAT. |